21 ilde FETÖ'ye yönelik "KISKAÇ-24" operasyonu: 55 gözaltı

Türkiye genelinde "KISKAÇ-24" operasyonu kapsamında 21 ilde yapılan baskınlarda 55 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı operasyonların devam edeceğini açıkladı. Gözaltına alınanlar örgütle irtibatlıydı.

Türkiye genelinde düzenlenen "KISKAÇ-24" operasyonunda, 21 ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığına göre, operasyonda 55 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin FETÖ'nün "Askeri Mahrem Yapılanması ve Emniyet Yapılanması" ile bağlantılı olduğu belirtildi.

Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurusuna göre, "KISKAÇ-24" adıyla düzenlenen operasyonlar 21 ilde yapıldı ve 55 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Operasyonlar Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kütahya, Ordu, Manisa, Mersin, Rize, Samsun, Siirt, Tekirdağ ve Yalova'da yapıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün "Askeri Mahrem Yapılanması ve Emniyet Yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içindeki sorumlu şahıslarla bağlantılı oldukları belirlendi. Ayrıca, ifade ve teşhislerde adları geçen şüphelilerin, FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtları bulunduğu tespit edildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.