220 milyon dolarlık Bitcoin cüzdanının şifresini unuttu

San Francisco'da yaşayan Alman yazılımcı Stefan Thomas, içinde 220 milyon dolarlık Bitcoin olan hesabının şifresini unuttu.

Alman yazılımcının şifresini doğru hatırlaması için son iki hakkı kaldı. Thomas eğer tahmin haklarını yanlış kullanırsa 220 milyon dolarını kaybedecek.

Thomas, 10 yıl önce 'Bitcoin Nedir?' adlı animasyonlu video hazırlayarak karşılığında tanesi ortalama 4 dolardan 7 bin 2 Bitcoin kazandı. 

Thomas, son bir yılda Bitcoin'in yüzde 340 değerlenmesi ve şu sıralar bir Bitcoin'in 40 binli dolar civarına ulaşması ile milyoner oldu ancak şifreni hatırlamadığı için kazancına ulaşamıyor. 

Bu hafta New York Times’a konuşan Thomas, şifresini unuttuğunu ve yaptığı sekiz denemenin ardından hard diskinde yer alan elektronik cüzdanına erişebilmek için sadece iki şifre hakkı kaldığını belirtti.

En yaygın olarak kullandığı sekiz şifre kombinasyonunu deneyen ancak sonuca ulaşamayan Tomas, "Yatağa uzanıp düşündüm, sonra yeni bir stratejiyle bilgisayarın başına gittim, işe yaramadı ve yine çaresiz kaldım" dedi.

Thomas Twitter'dan yaptığı açıklamada ise "Acı verici bir anı. Umarım başkaları benim hatalarımdan ders çıkarabilir. Hala çalıştıklarından emin olmak için yedeklerinizi düzenli olarak test edin. Bir parça öngörü, on yıllık pişmanlığı engelleyebilirdi" dedi.  

Thomas bu iki hakkında da doğru şifreyi giremezse 220 milyon dolar değerindeki kripto parayı kaybedecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri

Adgager ve GAG Token: Araştırma Dünyasının Yeni Dijital Para Birimi
Yatırımcılar Bu 2 Gelişmeye Güveniyor! Bitcoin Zirveleri Gözlüyor
Bitcoin Fiyatı 2021 Seviyelerine Geri Döndü! Uzman: Sırada Bu Seviyeler Var!
Bitcoin’de sert yükseliş
Sıcak Gelişme: Ünlü Kripto Para Borsası İşlemleri Durdurdu! Milyonlar Kayıp