23 Şubat hava durumu tahminleri: Yarın hava nasıl olacak?

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise yer yer buzlanma ve don olayları bekleniyor. Yarın hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte genel olarak mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yaklaşan hava durumuyla ilgili bilgilendirme, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki yağış ve hava koşullarını detaylandırıyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinden başlayarak, iç Anadolu'nun kuzeydoğusuna ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuna kadar uzanan geniş bir coğrafyada, yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı öngörülüyor. Ancak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli yamaçlarında karla karışık yağmur ve yer yer kar beklentisi bulunuyor.

Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki eğimli arazilerde, kar örtüsüyle birlikte çığ tehlikesi de dikkat çekiyor. Gece ve sabah saatlerinde ise iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Mevsim normallerine göre sıcaklıkların artacağı ve yurt genelinde yarın ortalama 4-6 derece daha yüksek seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın da genellikle güneyli yönlerden hafif esmesi beklenirken ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu detaylar, vatandaşların hava durumuna uygun önlemler alması ve seyahat planlarını buna göre ayarlaması için önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 20 İlde Operasyonlarla 366 Şüpheli Yakalandı!
Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi