24 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti'nin '"saygı indirimi" aldığı ortaya çıktı!

Yunus Emre Geçti, Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesiyle gündeme geldi. 26 suç kaydı ve 24 adliye dosyası bulunan Geçti, "saygı indirimi" ile 11 yıl hapis cezasını 3 yıl 20 güne düşürdü. Silahlı tehdit, gasp ve yaralama gibi suçlarla anılan Geçti’nin yargı süreci devam ediyor.

Yunus Emre Geçti, Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden kişi olarak dikkat çekiyor. 26 suç kaydı ve 24 adliye dosyası bulunan Geçti'nin geçmişte mahkeme tarafından "saygı indirimi" alarak 11 yıl hapis cezasının 3 yıl 20 güne düşürüldüğü öğrenildi. 

Geçti, arkadaşına silahlı bir video gönderip bıçakladığı, trafikte birine ateş açtığı ve başka bir arkadaşını gasp ettiği olaylarla gündeme geldi. 24 dosyasından 14'ünde şüpheli, 6'sında ise suça sürüklenen çocuk statüsüyle yer aldığı belirlendi. En son yaşanan olayda, Ali Y.’yi yaraladıktan sonra "Seni doğrarım" diye bağırarak tehdit etti. Ayrıca, trafikte Hasan A.'ya silah çekip aracını kırarak yaraladı; A. şikayetini geri çekse de savcılık, Geçti hakkında "silahla tehdit" suçlamasıyla dava açtı.

Diğer bir gasp olayı ise 2022 yılında meydana geldi. Geçti, arkadaşlarıyla birlikte Taha S.'yi darp ederek parasını ve telefonunu aldı. Geçti, suçlamaları reddederek yalnızca tartışma yaşandığını iddia etti. Geçti’nin, "silahla yağma" suçundan aldığı ceza, genç yaşta olması ve duruşmadaki "saygılı" tavırları nedeniyle indirildi. Şu anda Geçti’nin yargı süreci devam ediyor. Bu olaylar, yargı sisteminin suçlular üzerindeki etkisini yeniden sorgulamayı gündeme getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.