240 Milyon Yıllık Fosil Çin’de Keşfedildi

Çin'deki antik kireç taşı yataklarında bulunan fosil, bilim insanları tarafından "ejderha" olarak adlandırılıyor. 240 milyon yıl öncesine ait olan ve 32 omurdan oluşan sürüngenin uzun ve esnek boynu, su altında avlanma avantajı sağlıyor.

Çin'in güneyindeki antik kireç taşı yataklarında yapılan keşif, bilim dünyasını heyecanlandırdı. 240 milyon yıl öncesine ait bir fosil, uzun boynuyla "ejderha" olarak adlandırıldı ve su altında avlanma yeteneğiyle ilgi çekiyor. Bu keşif, geç Triyas dönemine ait Dinocephalosaurus orientalis türüne ait olduğu düşünülen 32 omurlu sürüngenin anatomisini tam olarak görme fırsatı sunuyor.

BBC'nin raporuna göre, Çin'in güneyindeki antik kireç taşı yataklarında bulunan bir fosil, bilim insanları tarafından "ejderha" olarak adlandırılıyor. Geç Triyas dönemine ait olduğu düşünülen ve ilk kez 2003'te tanımlanan "Dinocephalosaurus orientalis" türüne ait bu fosil, 240 milyon yıl öncesine dayanıyor. Uluslararası bir araştırma ekibinin çalışmasında bulunan bu fosil, 32 omurdan oluşan uzun ve esnek bir boyna sahip olduğu belirtildi. Dr. Nick Fraser, bu esnek boynun, 5 metre uzunluğundaki sürüngene su altında avlanma avantajı sağladığını düşündüklerini ifade etti. Ayrıca, fosilin yüzgeç benzeri uzuvları sayesinde su sürüngenine ait olduğu teyit edildi. Araştırmanın sonuçları, "Earth and Environmental Science: Transactions of the Royal Society of Edinburgh" dergisinde yayımlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

22 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
Ortaçağ'da çatal neden günah sayıldı?
En zararlı ekmek türü bakın hangisiymiş!
Bu ilaçları kullananlar kahve tüketimine dikkat etmeli!
Bu besin meğer kalp krizi riskini azaltıyormuş!