25 Haziran 2024 güncel altın kuru tutarları

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faiz politikası beklentilerine göre düşüş kaydetti. Ons altın, yüzde 0,18 gerileyerek 2.329 dolara indi. Piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları verisini izliyor.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faiz politikası hakkında önemli ipuçları arayışında olan yatırımcılar için düşüş yaşadı, özellikle de ABD'de açıklanacak kişisel tüketim harcamaları verisinin beklentileri etkilemesi bekleniyor.

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası hakkında ipucu verebilecek enflasyon verileri öncesinde düşüş kaydetti.

Ons altın, güne yüzde 0,18 düşüşle 2.329 dolar civarında başladı.

Gram ve çeyrek altın fiyatları, hem ons altın fiyatlarındaki düşüş hem de Dolar/TL kurundaki etkiler nedeniyle etkilendi.

Gram altın, 2.461 Türk Lirası civarında işlem gördü. Çeyrek altın ise 4.029 Türk Lirası seviyesinde alıcı buldu.

Piyasalar, ABD'de cuma günü açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisini yakından izliyor.

ABD'de cuma günü açıklanacak olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tercih ettiği enflasyon göstergesi olarak kabul ediliyor ve mayıs ayında yıllık yüzde 2,6 büyüme göstermesi bekleniyor. Bu, üç yılı aşkın bir sürenin en düşük seviyesi olacak.

Eğer veri beklenenden düşük gelirse, piyasalarda Fed'in eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığına yönelik beklentiler güçlenebilir.

Yatırımcılar şu anda eylül ayında bir faiz indirimi olasılığını yüzde 65 olarak fiyatlıyorlar ve bu yıl içinde toplamda iki faiz indirimi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.