%25 oyu olduğunu iddia eden Ahmet Özal imza yarışında hayal kırıklığına uğradı

Geçtiğimiz günlerde iddialı bir çıkışa imza atarak "Oyumuz 25 civarında" diyen ve Cumhurbaşkanı talibi olabilmek için 100 bin imza toplaması ihtiyaç duyulan adlardan biri olan Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı talibi Ahmet Özal, 979 imza topladı.

Seçmenler tarafınca aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adayları için imza toplama süreci başladı. Yüksek Seçim Kurulu tarafınca başvurusu kabul edilen 11 adayın, 27 Mart'a kadar 100 bin imza toplamaları gerekiyor.

YSK'nın açıklamış olduğu karara nazaran; Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten seçmenler tarafınca verilecek 100 bin imza ile cumhurbaşkanı talibi olarak gösterilebilecek. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, imza toplama sürecinin 27 Mart saat 20.00'ye kadar devam edeceğini dile getirdi.

AHMET ÖZAL'IN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

İmza yarışı içinde en dikkat çeken adlardan biri de Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı talibi Teknoloji Kalkınma Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal, geçtiğimiz günlerde iştirak ettiği bir programda "Oyumuz %25 civarında" diyerek dikkatleri üstüne çekmişti. Ancak Özal'ın bu iddialı hitabı imza kampanyasına pek yansımışa benzemiyor. Son düzlüğe girilirken Özal şu ana kadar 977 imza toplayabildi.

İMZALARDA SON DURUM

İmza yarışında saat 16.15 itibarıyla Muharrem İnce 99 bin 662, Sinan Oğan ise 54 bin 583 imza alabildi. Doğu Perinçek ise 19 bin 360 imza toplayabildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Partili ırkçı vekil bilsin ki mesele renk değil sayı
Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay: Hamas’a terörist diyenler Türkiye’nin de düşmanı sayılmalı
Kabine değişikliğinde tarih belli oldu
Öncelikle yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının tam olarak sağlanması gerekiyor
Gündemde hangi konular var?