250 yıl boyunca kayıptı! Amazon'un gizli hazinesi sonunda bulundu!

Amazon yağmur ormanlarının derinliklerinde, sömürge dönemine ait en az 250 yıllık bir antik şehir gün yüzüne çıkarıldı. Bu keşif, bölgenin tarihi hakkında önemli bilgiler sunuyor. İşte haberin detayları...

Arkeologlar, Amazon yağmur ormanlarının derinliklerinde kayıp bir sömürge kenti keşfetti. And Dağları’nın eteklerindeki Upano Vadisi'nde bulunan bu kentin en az 250 yıllık olduğu düşünülüyor. Binlerce yıl boyunca gür bitki örtüsü tarafından gizlenen bu keşif, Amazon'da yaşayan insanların tarihine dair yeni bilgiler sunuyor.

Sao Paulo Üniversitesi Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Müdürü Eduardo Neves, keşfedilen kentin 18. yüzyıla ait olduğunu ve bazı haritalarda görülen, ancak kesin yerinin bilinmediği bir Portekiz yerleşimi olduğunu belirtti. Neves, "Terk edilmişti, orman devraldı ve taş bloklar kaldırıldı. Bu şehrin sokaklarının düzenini belirleyebildik; bu da büyüleyici bir bulgu oldu. Bu arkeolojik alanları tescil ettirerek mirasımızın bir parçası haline getirmek ve ek bir koruma katmanı oluşturmak istiyoruz" dedi.

Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nin araştırma direktörü Profesör Stephen Rostain ise, antik kente dair, "Burası Amazon'da bildiğimiz diğer tüm yerleşimlerden daha eski. Avrupa merkezli bir uygarlık anlayışına sahibiz, ancak bu bulgu, kültür ve uygarlığın tanımını gözden geçirmemiz gerektiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.