29 Ekim'de 5 Bin TL'lik Emekli İkramiyesi Verilecek mi? İlk Adım Geldi

Milyonlarca emekli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ikramiye almayı bekliyor. Geçen yıl Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle TBMM kararıyla emeklilere 5.000 TL ikramiye ödenmişti. Emekliler, bu yıl da aynı uygulamanın sürmesini istiyor. Peki, bu yıl emeklilere 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi?

Cumhuriyet Bayramı'na yaklaşırken emekliler, geçen yıl başlatılan 5.000 TL'lik ikramiyenin bu yıl da ödenmesini talep ediyor. Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle hayata geçirilen bu uygulama, önce yalnızca çalışmayan emeklilere, daha sonra ise tüm emeklilere genişletilmişti. Ancak bu yıl hükümetin bu konuda nasıl bir adım atacağı henüz belirsizliğini koruyor.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ 15 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE

Türkiye Gazetesi'nde Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, geçtiğimiz yıl 15 milyon 120 bin emekliye ve hak sahibine ayrım gözetmeksizin 5 bin TL ödendiğini hatırlattı. Ödemeler, emeklilik statüsünden bağımsız olarak SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı dahil tüm emeklilere, ayrıca dul ve yetim maaşı alanlara da yapılmıştı.

Ancak Cumhuriyet Bayramı'na sayılı günler kala bu yıl henüz bir kanun teklifi hazırlanmadığı gibi, Cumhurbaşkanlığı tarafından da herhangi bir talimat verilmiş değil. Ekonomi yönetiminin, enflasyonla mücadelenin etkilenmemesi amacıyla bu tür bir ödemeye sıcak bakmadığı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.