29 Ekim'de Emekli İkramiyesi Dağıtılacak mı? Uzmanlardan Açıklama Geldi!

Geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmişti. Milyonlarca emekli, 29 Ekim 2024'te tekrar ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyor. Bu konuda uzmanlardan gelen açıklamalar ise dikkat çekici.

Geçtiğimiz yıl, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle emeklilere dosya bazında 5 bin liralık ikramiye ödemesi gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise emekliler, 29 Ekim 2024'te benzer bir ikramiyenin olup olmayacağı konusunda beklenti içine girmiş durumda.

İKRAMIYENIN MALIYETI 117 MILYARI AŞIYOR

Geçen yıl yapılan 5 bin liralık ikramiyenin maliyeti, 75 milyar lirayı aşmıştı. Bu yıl için planlanan 29 Ekim emekli ikramiyesinin maliyeti, 2024 Temmuz ayındaki dosya verilerine göre 117 milyar lirayı geçeceği öngörülüyor. Bu rakam, emeklilerin alacakları destek için önemli bir bütçeye işaret ediyor.

EMEKLILERE 29 EKIM İKRAMIYESI YATACAK MI?

Ekonomist ve akademisyen Doç. Dr. Okan Güray Bülbül, bu denli yüksek bir maliyetin söz konusu olması nedeniyle 29 Ekim ikramiyesinin mümkün görünmediğini belirtti. Emeklilerin bu konuda endişeleri artarken, hükümetin alacağı kararların merakla bekleniyor.

Şu ana kadar 29 Ekim 2024 emekli ikramiyesine ilişkin resmi bir açıklama veya mesaj gelmedi. Bu belirsizlik, emeklilerin yaşam standartları üzerinde etkili olabilecek önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor. 29 Ekim yaklaşırken, emeklilerin bu konuda yapılacak açıklamaları yakından takip etmeleri öneriliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.