29 kişinin öldüğü Özlem Bayraktar Apartmanı davasında yeni gelişme!

Kahramanmaraş'taki Özlem Bayraktar Apartmanı davasının ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Kadir Atmaca'nın tutukluluğu devam etti.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği Özlem Bayraktar Apartmanı davasının ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Kadir Atmaca'nın (66) tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi. Ayrıca dosya, yeni bir bilirkişi heyetine gönderilecek.

6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan apartmanın altında kalan 29 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralanmıştı. Dava, tutuklu müteahhit Kadir Atmaca, statik proje müellifi Hikmet Doğanay (36), şantiye şefi Beyza Aygün Bağdatlı, yapı denetim şirketi yetkilileri Hakan Çirişoğlu (35), Mehmet Kara (73), Mehmet Numan Aydoğan (40) ve Nevzat Bol (64) hakkında 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçlamasıyla açıldı. Sanıklar, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Dava, Kahramanmaraş 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanıklar, taraf avukatları ve ölenlerin yakınları katıldı.

Savunmasında suçlamaları reddeden Kadir Atmaca, "Bu binayı yaparken bakanlığın belirlediği yönetmeliğe uygun yaptım, kesinlikle çürük yapmadım. Yapılan tüm denetimlerden de onay aldım. Sağlık sorunlarım nedeniyle tahliyemi talep ediyorum" dedi. Atmaca'nın avukatı, müvekkilinin tek tutuklu sanık olduğunu belirterek, bunun 'günah keçisi' seçilmesinden kaynaklandığını ifade etti ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların ilk duruşmadaki savunmalarını tekrarladığını ve müşteki avukatlarının tutuksuz sanıkların da tutuklanmasını talep ettiğini belirtti. Heyet, Kadir Atmaca'nın tutukluluk halinin devamına ve dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine karar vererek duruşmayı 5 Aralık'a erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.