2M Kablo’da 25 işçi, sendika üyesi oldukları için işten atıldı

Silivri''de 2M Kablo''da 25 işçi, sendikalaştıkları için işten atıldı

İstanbul Silivri’de bulunan 2M Kablo’da 25 işçi, sendikalaştıkları için işten atıldı. Türk Metal Sendikasının örgütlenme çalışması yürüttüğü fabrikada yaklaşık 150 işçi çalışıyor.

Ağır çalışma koşulları, kötü yemekler, baskılar karşısında örgütlenmeye karar verdiklerini anlatan bir işçi “Belli bir süre mülteci kampında kaldım. Oradaki şartlar inanın bana 2M Kablo’dan daha iyiydi. Yani burada köle gibi kullanılıyoruz. Üretim müdürünün kullandığı şu kelime vardı: ‘Fabrika sahibi Mehmet Dereli sizin paranızı ödüyor. Siz burada kiralıksınız. Sizi istediği gibi kullanabilir.’ İnsanların onuruna aykırı bu. Böyle bir şey olamaz. İşyerinde Türkiye Cumhuriyeti kanunları değil üretim müdürünün, insan kaynakları müdürünün kanunları geçiyor. 3 buçuk yıldır burada çalışıyorum. Daha kendi isteğimle izne çıkamadım” diye konuştu.

Yemeklerinde kötü olduğunu söyleyen başka bir işçi de şöyle konuştu:

“Bizim bunu defalarca dile getirmemize rağmen hiç kimse bununla ilgilenmedi. Özellikle gece vardiyasında çalışan arkadaşların mide rahatsızlığı yaşadı.”

Fabrika içerisinde baskının da artığına dikkat çeken bir diğer işçi ise “En son cep telefonunun üretim alanına sokulması yasaklandı. Soyunma odasında dolap yaptılar telefonların koyulması için. Üretim alanına telefonunu sokanlar hakkında ise tutanak tuttular. Bu da son nokta oldu” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!