3 gün içinde yürürlüğe girecek: Ürünlere %30 zam yapılacak

Ülker ve ETİ gibi Türkiye'nin önde gelen abur cubur üreticileri, Temmuz ayında başlayan zam furyasına katıldı. Her iki şirket de tüm ürünlerine zam yapma kararı alırken, bazı ürünlerdeki zam oranının yüzde 30'a kadar çıkabileceği belirtildi.

Temmuz ayında, asgari ücretli çalışanların maaşlarına herhangi bir artış yapılmazken, ülkede genel olarak birçok ürün ve hizmete zam geldiği gözleniyor.

Elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38'lik zamın ardından akaryakıt, gıda ve giyim gibi birçok temel üründe fiyat artışları yaşandı. Son olarak, Türkiye'nin önde gelen abur cubur üreticilerinden Ülker ve ETİ, önümüzdeki haftadan itibaren ürünlerine zam yapma kararı aldı.

ÇİKOLATA VE BİSKÜVİLERE YÜZDE 30 ZAM

İki büyük şirket tarafından üretilen tüm ürünlere yüzde 11 ile yüzde 30 arasında zam yapılacağı bilgisi ortaya çıktı. ETİ'ye ait ürünlerde zam 17 Temmuz'da, Ülker'e ait ürünlerde ise 26 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak.

Yüksek enflasyon nedeniyle tatil yapma imkanı bulamayan ve birçok aktiviteden geri kalan vatandaşlar, işten arta kalan zamanlarında abur cubur keyfi yapmak için bir kez daha bütçelerini gözden geçirmek zorunda kalacaklar.

Ülker ve ETİ tarafınca yapılan zamların peşinden güncel fiyatlar şu şekilde:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.