3 ilde yoğun kar: 15 Ocak'ta hangi illerde okullar tatil?

Hakkari'de devam eden kar yağışı nedeniyle şehir genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları, Giresun'un bazı ilçelerinde olduğu gibi pazartesi günü eğitime ara verilmesine sebep oldu. Trabzon'da ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Hakkari'de devam eden kar yağışı nedeniyle şehir genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları, Giresun'un bazı ilçelerinde olduğu gibi pazartesi günü eğitime ara verilmesine sebep oldu. Trabzon'da ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Kentte etkili olan yoğun kar yağışı, il genelindeki eğitim kurumlarında bir günlük aranın gerekliliğini ortaya koydu.

TRABZON'DA TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜN ARA

Trabzon'da da karlı ve buzlu hava şartları, pazartesi günü taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verilmesini beraberinde getirdi. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, mahalle yollarının açık olduğu ancak meteorolojik raporlara dayanarak gece saatlerinde buzlanma riski bulunduğu belirtildi. Bu nedenle, il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilerin 15 Ocak 2024 Pazartesi günü eğitime ara vereceği ifade edildi. Ayrıca, aynı gün engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

GİRESUN'UN BAZI İLÇELERİNDE KAR TATİLİ

Giresun'dan gelen bir diğer haber ise bazı ilçelerindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle pazartesi günü eğitime ara verilmesi oldu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kar ve buzlanma riski nedeniyle Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde ise köy okullarında eğitime bir gün süreyle ara verileceği belirtildi. Açıklamada, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de aynı gün izinli sayılacakları vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Miçotakis'in Ankara Ziyareti: Türkiye ve Yunanistan Arasında İşbirliği ve Diyalog İçin Yeni Adım
ÖSYM açıkladı: DGS başvuruları başladı!
Çöl tozu Türkiye'yi kaplayacak: Toz taşınımı ne zaman bitecek, kaç gün sürecek?
Fotokapan nedir ve ne için kullanılır? Fotokapan kullanım alanları
Türkiye'de İletişimi Etkileyebilecek Güneş Patlaması! Ulaştırma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama!