3 Kadını mezarlıkta öldürmüştü: ormanda saklandığı oyukta yakalandı

Adana'da Şemsettin Erkuvan, intihar eden oğlu Muzaffer'in ölümünden sorumlu tuttuğu Güldane Gerçek ile annesi Şenay ve kız kardeşi Gaye'yi mezarlıkta başlarından vurarak öldürdü. Olay sonrası ormanda saklanan Erkuvan, yakalanarak tutuklandı.

Adana'da 23 yaşındaki oğlu Muzaffer Erkuvan'ın intiharından sorumlu tuttuğu Güldane Gerçek (20), annesi Şenay Gerçek (44) ve kız kardeşi Gaye Gerçek'i (22) mezarlıkta başlarından vurarak öldüren Şemsettin Erkuvan, ormanda saklandığı bir oyukta yakalandı.

Güldane Gerçek, birlikte yaşadığı Muzaffer Erkuvan'ı şiddetli geçimsizlik nedeniyle terk ederek Kadın Sığınma Evi'ne yerleşmişti. Muzaffer Erkuvan, barışmak için 24 Ağustos'ta Güldane'nin annesi Şenay Gerçek’in Sarıçam ilçesindeki evine gitti. Ancak Güldane, barıştırma teklifini reddedince Muzaffer Erkuvan dışarı çıkarak kendini bir ağaca asarak intihar etti. Erkuvan ailesi, Muzaffer'in ölümünden Güldane ile annesi ve kız kardeşini sorumlu tuttu.

21 Ekim’de, Şenay, Güldane ve Gaye Gerçek, Muzaffer Erkuvan’ın Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti. Bu sırada Şemsettin Erkuvan, annesi ve iki kızına silahlı saldırıda bulunarak kaçtı. Başlarından vurulan Şenay, Güldane ve Gaye Gerçek olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı özel bir ekip, Şemsettin Erkuvan'ı yakalamak için çalışma başlattı. İhbar üzerine, şüphelinin Sarıçam'ın Göztepe Mahallesi’ndeki ormanda saklandığı belirlendi. Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesi'nin desteğiyle yapılan operasyonda, Erkuvan, cinayette kullandığı tabanca ile bir oyukta yakalandı.

Sorgusunda, "Vurduğum 3 kadın, oğlumun ölümünden sorumludur. Bu nedenle onlara kin besliyordum. Olay günü motosikletle mezarlıktan geçerken karşılaştım. Öfkeliydim, dayanamayıp vurdum. Sonrasında ormanlık alana gidip saklandım," dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkuvan, gazetecilere "Oğlumu astılar, öldürdüler," şeklinde konuştu ve tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.