3 yaşındaki çocuğuna yaptıkları kan dondurdu: Ayaklarını plastik kelepçe ile bağlamışlar!

Mardin'in Artuklu ilçesinde, madde bağımlısı olduğu iddia edilen Suriyeli bir baba, 3-4 yaşındaki oğluna işkence yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis, çocuğu kelepçeli halde buldu.

Mardin'in Artuklu ilçesi Savur Kapı Mahallesi'nde yaşanan korkunç olayda, madde bağımlısı olduğu iddia edilen Suriyeli bir baba, 3-4 yaşındaki oğluna işkence yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Olay, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine ortaya çıktı. Polis ekipleri, H.A. adlı şahsın evinde yaptığı aramada, küçük çocuğun elleri ve ayakları plastik kelepçelerle bağlı bir halde yerde yattığını buldu. Acil olarak hastaneye kaldırılan çocuk, tedavi altına alındı.

Mahallede olayın duyulmasının ardından sakinler, H.A.'ya yönelik bir linç girişiminde bulundu. Polis, şahsı linç edilmekten güçlükle koruyarak gözaltına aldı. Olayın şokunu yaşayan annenin de gözaltına alındığı bildirildi.

ANNE DE GÖZALTINA ALINDI


H.A.'nın ardından, ismi öğrenilemeyen eşi de polis tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinlerinden Behçet Kaymaz, çocuğun son iki aydır sistematik olarak işkence gördüğünü belirtti. Kaymaz, "Baba madde bağımlısı. İki ay önce bu eve taşındılar ve o zamandan beri çocuğa işkence uygulandığını duyuyorduk. Dün mahalledeki çocuklar bize durumu bildirdi. Hemen eve gidip kapıyı kırarak içeri girdik. Çocuğa su ve yemek verdik, sonra polis çağırdık. Çocuk hastaneye, anne ve baba ise karakola götürüldü. Şu an hala gözaltındalar. Biz bu çocuğun devlete teslim edilmesini ve anne babanın ciddi bir ceza almasını istiyoruz," dedi.

"İYİ Kİ KİRAYA VERDİM"


Konuya ilişkin görüş bildiren ev sahibi Necmettin Özgün, "Bu aile benim evimde kiracıydı. Onlara yardımcı olmak için evimi kiraya vermiştim. Olay sonrası çocuğa işkence yapıldığını öğrendim. Çok üzüldüm ama bu durumun ortaya çıkması beni sevindirdi. Çocuk kurtuldu," şeklinde konuştu. 

TUTUKLANDILAR


Gözaltına alınan H.A. ve eşi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çocuk ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.