30 Hangi İlin Plakası?

Hakkâri'nin plaka kodu 30 olarak belirlendi. İl, 1926'da kurulmuş ve 1936'da yeniden vilayet statüsü kazanmıştır. Türkiye'deki 81 ilin plaka kodları, 1962'de alınan bir kararla belirlenmiştir.

Türkiye'de her ilin özgün bir plaka kodu bulunuyor. Hakkâri, 30 numarayla temsil ediliyor. İl, 1926'da kuruldu, kısa bir süre sonra Van'a bağlandı, ancak 1936'da tekrar vilayet statüsü kazandı. Plaka kodları, 1962'de alınan bir kararla belirlendi ve günümüzde 81 il için geçerli.

Türkiye'de her ilin kendine özgü bir plaka kodu bulunmaktadır. Bu kodlar, araçların tescil belgelerinde kullanılır. Hakkâri ilinin plaka kodu 30'dur. Hakkâri, Cumhuriyet'in ilanından sonra 1926'da il statüsü kazanmış ancak daha sonra Van iline bağlanmıştır. Ancak 1936'da yeniden vilayet statüsü kazanmıştır. Türkiye'deki vilayetlerin plaka kodları, 1962'de alınan bir kararla belirlenmiştir. Bu kararla, Türkiye'deki 67 vilayete birer plaka kodu atanmıştır. Hakkâri, alfabetik sıralamada konumuna göre 30 plaka numarasını almıştır. Zaman içinde vilayet sayısının artmasıyla birlikte plaka kodları da artmış, bugün 81'e ulaşmıştır.

Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Hakkâri, Türkiye'nin en yüksek noktası olan Cilo Dağı'na ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle de tanınıyor. Hakkâri, özellikle doğa turizmi için popüler bir destinasyon olma potansiyeline sahip.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bu tatlı hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı!
Yaşlanınca insanların pişmanlık duydukları “keşkeler”
Yumuşacık havluların sırrı tenis topundan geçiyor!
10 Mayıs: Tarihte bugün ne oldu?
Fotoğrafta İlk Gördüğünüz Hayvan Sizin Karakterinizi Ele Veriyor!