31 Mart'tan sonra dolar 60 lira olacak mı? Ünlü ekonomist anlatıyor!

Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihinde dolar etkilenecek mi? Yatırımcıların yakından ilgilendiği dolar kurunun geleceği merakla beklenirken ünlü ekonomist tane tane söyledi. Ekonomist İris Cibre doların seçimlerden sonra 60 lira olacağı iddiasını değerlendirdi. Detaylar haberin devamında...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Ünlü ekonomist İris Cibre, sosyal medya üstünden dolar/TL kuru hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunmuş oldu. Cibre, dolar kurunun 60 lira olacağı yönündeki iddialara şüpheyle yaklaştı. Ona göre, doların bu denli yükseleceği yönündeki tahminler gerçekçi temellere dayanmıyor. Cibre, ekonominin genel durumu ve Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda, doların bu kadar yüksek bir seviyeye ulaşmasının mümkün olmadığını altını çizdi.

Cibre'nin analizine göre, yerel seçimlerin ekonomi üzerinde doğrudan bir etkisi olması beklenmiyor. Ekonomi yönetiminin görevde kalması ve likit rezervlerdeki toparlanma, kuru yönetilen bir sistemde tutmaya devam etmek için yeterli olacak. Ayrıca, enerji ithalatının azalacağı bir döneme girilmesi, kurdaki artış baskısını hafifletebilir.

DOLAR ALINMALI MI?

Özellikle yerli mudi talebinin, TL üzerinde baskı oluşturabilecek tek unsur olarak gösterilmesi, dolar alımı mevzusunda davranışlarında ölçülü olunması gerektiğini işaret ediyor. Cibre ayrıca, "Dolar almayın, mevduat yapın falan gibi saçma sapan tavsiyeler de vermiyorum. Sadece, bu atak beklentisi doğrultusunda yatırım yapmayın" hatırlatmasında bulunmuş oldu.

Seçimden sonra ümüğümüzü sıkacaklar
Dolar 60 Olacak

Hadi canım sen de:)

Şimdi önce Dolar ile başlayalım, sonra ümüğümüzü sıkma versiyonuna döneceğiz;

Biliyorum CB seçimi sonrası Dolardaki sert hareket herkeste bir çıpalama etkisi yarattı. Fakat, durum analizi önemli ve burada…

— İris Cibre ???? (@iriscibre) February 9, 2024

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dolar kuru sabitlendi, temkinli bekleyiş devam ediyor
Kamu harcamaları dondurulacak
TÜİK verileri: İşsiz sayısı mart ayında azaldı
Hafize Gaye Erkan'la ilgili yeni bir iddia: OECD Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanacak
Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!