346 sosyal medya hesabına soruşturma açan savcılar hakkında suç duyurusu

Hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, soruşturmaları açan savcılar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İstanbul, Ankara ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘ekonomik güvenliği tehdit içeren eylem’ iddiasıyla 346 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlattı. YARSAV eski başkanı ve hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu soruşturma başlatan savcılıklılara tepki göstererek soruşturmaları açan savcıları ‘FETÖ’ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’e benzetti. Eminağaoğlu, soruşturmaları açan savcılar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Yargının silah gibi kullanıldığının altını çizen Eminağaoğlu “Hukuk düzenini rahat bırakın” dedi.

Eminağaoğlu’nun açıklaması şöyle:
"Zekeriya Öz'vari hareketler devam ediyor. Ben de bu soruşturmaları açanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Hukuk düzenini rahat bırakın. Yargıyı silah gibi kullanmayın."

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ AÇIKLAMASI

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal barışını, iç huzurunu, birliğini ve ekonomik güvenliğini hedef alan ekonomik saldırılar kapsamında, "yönlendirici haber" yazılı ve görsel yayın, sansasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunduğunu iddia ettiği kişi ve kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, ekonomik saldırıların, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki "güçler" tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

"Türkiye Cumhuriyet Devletine yönelik, 15 Temmuz darbe girişimin arkasındaki güçler tarafından gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal barışını, iç huzurunu, birliğini ve ekonomik güvenliğini hedef alan ekonomik saldırılar kapsamında, Bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, sansasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte, ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında, Türkiye Ceza Kanunu, Bankacılık Kanunu, SPK Mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu