35 yıllık ''sinema yasağı’ kaldırıldı

Şimdilik devlet destekli geçici bir salonda başlayan sinema gösterimleri bu haftasonu çocuklara yönelik uzun metrajlı animasyon filmleriyle start alacak.İlk sabit sinema salonunun mart ayında açılması beklenirken, Veliaht Prensi...

Şimdilik devlet destekli geçici bir salonda başlayan sinema gösterimleri bu haftasonu çocuklara yönelik uzun metrajlı animasyon filmleriyle start alacak.

İlk sabit sinema salonunun mart ayında açılması beklenirken, Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman liderliğindeki reformlarla son bir yılda konserler, komedi gösterileri yapılmaya başladı ve kadınlara araç kullanma izni verildi.

Şimdilik otoriteler tarafından desteklenerek açılacak olan Cidde’deki kültür merkezinde bir projektör, bir kırmızı halı ve mısır patlatma makinesi bulunduğu belirtildi.

Suudi Arabistan’da sinemalar 1980’li yılların başlarında kamusal alanlarda eğlenceyi ve kadın ile erkeğin birarada bulunduğu kamusal alanları doğru bulmayan muhafazakarlar tarafından yasaklanmıştı.

Muhafazakarların da hassasiyetleri düşünülerek filmlerin kraliyetin ''ahlaki değerleri’ çerçevesinde kalması amacıyla sansürleneceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!
ABD'li Yetkili: Rusya'nın Kuzey Kore'ye Yaptığı Petrol Sevkiyatı BM Yaptırımlarını İhlal Ediyor