36 yıl sonra kongre toplayan Kore İşçi Partisi kongre kararlarını açıkladı

Kongrenin üçüncü gününde onaylanan kararda, ülkenin "Kimilsungculuk ve Kimjongilcilik temelinde siyasi, askeri ve iktisadi gücünün artırılacağı" söyleniyor.Kore'nin birliğinin vurgulandığı kararda, birlik için "federal formül"...

Kongrenin üçüncü gününde onaylanan kararda, ülkenin "Kimilsungculuk ve Kimjongilcilik temelinde siyasi, askeri ve iktisadi gücünün artırılacağı" söyleniyor.

Kore'nin birliğinin vurgulandığı kararda, birlik için "federal formül" öneriliyor. Kore İşçi Partisi, "barış ve yeniden birleşme" için her türlü çabanın verileceğini söylerken, Güney Kore yetkililerinin savaşı seçmesi durumunda da KDHC'nin haklı savaşını yürüteceği ve Kore'nin birliğini sağlayacağı bildirildi.

'EGEMENLİĞE SAYGI DUYAN ÜLKELERLE DOSTÇA İŞBİRLİĞİ'
5 yıllık stratejik kalkınma planının da benimsendiği kararda, "medeni sosyalist ülkenin inşasının hızlandırılacağı ve herkesin sosyalist inşa süreceğine katılmasının sağlanacağı... herkesin istediği gibi müreffeh ve medeni bir yaşam sürebilmesi için gereken koşulların ve çevrenin sağlanacağı" bildiriliyor. 

Orduya ve orduyu merkeze alan Songun ilkelerine vurgu yapılan kararda, dış politikada "bağımsızlık, barış ve dostluk" ilkelerinin izleneceği, KDHC'nin egemenliğine saygı duyan ülkelerle dostça ilişkilerle işbirliği yapılacağı söyleniyor.

'MÜCADELE SÜRECEK'
Kararda, Kore İşçi Partisi ve KDHC hükümetinin "bağımsızlık, Songun ve sosyalizm" yolundan vazgeçmeyeceği, "küresel bağımsızlık mücadelesinde bağımsızlık ve adaletin öncüsü rolünü oynamayı sürdüreceği" duyuruluyor.

ABD tarafından dayatılan nükleer savaş tehdidine son vermek için mücadeleyi sürdüreceğini de açıklayan Kore İşçi Partisi, ekonomik inşa ve öz savunmanın geliştirilmesinin kol kola ilerleyeceğini açıklıyor.

KDHC'nin egemenliğine zarar verilmediği sürece nükleer silah kullanmayacağı yinelenen kararda, "partinin gelişmesi, sosyalist hedefin gerçekleştirilmesi, ülkenin bağımsız olarak yeniden birleşmesi ve küresel bağımsızlık" için mücadele edileceği söyleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü