37 İlde Büyük Operasyon: 4568 Kaçak Göçmen Ele Geçirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Büyük Başarı: 37 İlde 192 Kaçakçılık Organizatörü ve 4568 Kaçak Göçmen Ele Geçirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen "KALKAN-4" Operasyonları sonucunda, 37 ilde düzensiz göçmenlere ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 4.568 düzensiz göçmenin yakalandığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye kalkışan insan kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Toplamda 37 ilde, Jandarma ve Polis tarafından düzenlenen 126 ayrı operasyonda, 192 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığı belirtildi. Bu organizatörlerden 41'inin tutuklandığı, 7'si hakkında adli kontrol kararı verildiği, diğerlerinin işlemlerinin ise devam ettiği aktarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların koordinasyonunu sağlayan valilere, operasyonları düzenleyen Jandarma ve Polis birimlerine tebriklerini ileterek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

7 ilde 'borsa dolandırıcılığı' operasyonu yapıldı: Birçok kişi gözaltına alındı
İrem Derici ve Gökhan Fırat aşklarına bir şans daha verme kararı aldı!
Yonca Evcimik; Bebek kordonundan güzellik buluyor!
Beşiktaş’ta 19 Mayıs gençlik festivali!
İstanbul'da yarın dışarıda olacaklar için uyarı geldi!