3'üncü havalimanında üst düzey istifa

Finansman sorunları, kira öteleme talebi ve iş cinayetleriyle gündemden düşmeyen İstanbul üçüncü havalimanı inşaatında sürpriz bir gelişme yaşandı. Havalimanının inşaatını gerçekleştiren İGA İnşaat’ın CEO’su...

Finansman sorunları, kira öteleme talebi ve iş cinayetleriyle gündemden düşmeyen İstanbul üçüncü havalimanı inşaatında sürpriz bir gelişme yaşandı. Havalimanının inşaatını gerçekleştiren İGA İnşaat’ın CEO’su Yusuf Akçayoğlu önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısının hemen sonrasında istfia etti. 

Cumhuriyet’in haberine göre, Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu içinde anlaşmazlıklar olduğu ve sorunların çözülememesi üzerine istifanın geldiği öne sürüldü. İstifa sonrası şirket tarafından açıklamada, havalimanının açılışına kısa bir zaman kala organizasyonel yapının işletme dönemine hazır hale getirildiği ve tüm birimlerin tek bir çatı altında toplandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Kadri Samsunlu’nun, yeni yapının tepesinde olacağı bildirildi. 

NE OLMUŞTU
Havalimanının inşasını üstlenen İGA’nın 2 milyar avroluk kira öteleme talebini gündeme getirmiş, konu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan haberi doğrulamıştı. Şirketin ayrıca, finansman sorunları nedeniyle 1 milyar avro daha kredi için kamu bankalarının kapısını çaldığı da Bloomberg tarafından gündeme taşınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Mehmet Şimşek: "Enflasyon hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum"
Gıda Fiyatlarında Karşıtlık: Küresel Düşüş, Türkiye'de Büyük Artış
Türkiye'nin Kredi Notu Yükseldi: Bakan Şimşek Reformların Etkisini Değerlendirdi
Trafik Cezalarında Artış: 2024'ün İlk Çeyreğinde Rekor Ceza Kesildi
Türkiye'nin Balıkçılık Sektöründe Büyük Başarı: 1 Milyon Ton Üretim ve Uluslararası İşbirlikleri