4 ay sonra ortaya çıkan Hurşit Külter açıklama yapacak!

 Aylardır kendisinden haber alınamayan ve akıbetinin açıklanması için eylemler yapılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in Kerkük’te olduğu iddia edildi.DİHA’da yer alan haberde Külter’in kayboluşu...

 Aylardır kendisinden haber alınamayan ve akıbetinin açıklanması için eylemler yapılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in Kerkük’te olduğu iddia edildi.

DİHA’da yer alan haberde Külter’in kayboluşu ve sonrasında yaşadıklarına dair basın açıklaması yapacağı belirtildi.

Şırnak’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı esnasında binlerce insan evini terk ederken, Külter evinden ayrılmayı reddetmişti.

Külter’in ortadan kaybolmasından 10 gün sonra özel harekatçılara ait olduğu sanılan ''BÖF – @Tweet_Guneydogu’ adlı Twitter hesabından, Külter’in ailesiyle mesajlaşması yayınlanarak infaz edildiği öne sürülmüştü. Külter, söz konusu mesajlaşmada  ''zorda olduğunu’ söylemiş ve helallik istemişti.

Diken’e konuşan Külter’in kardeşi Mustafa Külter ise şunları söylemişti: “Devlet bilmiyorsa bu, 90’lardaki gibi gizli oluşumların bazı eylemleri yaptığını akıllara getiriyor. JİTEM mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum, fakat abimin bu ekipler tarafından katledilmiş olduğunu düşünmeye başladık artık.''

Avukatların başvurusu üzerine Şırnak emniyeti, valilik ve jandarmadan Külter’in gözaltında olmadığı yönünde bilgi verilmişti.

ANF’nin haberine göre 134 gündür kendisinden alınamayan Külter’in Irak’ın Kerkük kentinde olduğu belirtildi. Külter’in bugün bir basın açıklaması yapması ve yaşadıklarını anlatması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım