İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde biri binbaşı, diğeri yüzbaşı olmak üzere dört askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ancak açıklamada askerlerin ölüm nedenine dair herhangi bir bilgiye yer verilmedi.
Yerel medya kaynaklarına göre, dört asker, "operasyon sırasında meydana gelen bir kaza" sonucu hayatını kaybetti. Olayın, İsrail askerlerinin bir tünelde arama yaptığı sırada gerçekleştiği belirtildi. İlk değerlendirmeler, daha önce bölgeye yerleştirilen patlayıcıların infilak ettiğini gösteriyor. Ancak patlamanın kesin nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğü ifade edildi.
Bilindiği üzere, İsrail ordusu 30 Ekim'de Lübnan'ın güneyine yönelik bir kara operasyonu başlatmıştı. ABD arabuluculuğunda 27 Kasım'da sağlanan ateşkesle çatışmalar durdurulmuştu. Ancak anlaşmanın aşamalı çekilme maddesi nedeniyle İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki varlığı hâlâ devam ediyor. Ateşkes sürecine rağmen bölgede yaşanan bu gelişme, taraflar arasındaki gerilimin tamamen sona ermediğini ve durumun hala kırılgan bir denge üzerinde olduğunu gösteriyor.