4 mevsim tadı başka oluyor! Kafilelerle turist çekiyor: Doğanın gizli kalmış mücevheri!

Yılın dört mevsimi ayrı güzellikler sunan o yer dünyadan uzakta bir gezegen edasıyla salınıyor. Türkiye'nin gizli cenneti olarak biliniyor her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Doğanın her anında farklı bir büyü sağlayan o mekan yeşilin bin bir tonunu sunuyor.

Birbirinden farklı doğal harikaları bünyesinde barındıran Türkiye, 7'den 70'e herkese hitap eden alanlar sağlıyor. Türkiye'nin uç sınırı Artvin'de yer alan Borçka, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Bir gidenin bir daha dönmek istemeyeceği o yer Karadeniz'in gizli kalmış güzelliklerini sunuyor.

BORÇKA KARAGÖL TABİAT PARKI NEREDE?

Artvin'e bağlı Borçka ilçesinde yer alan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, ilçe merkezine yalnızca 27 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Türkiye'nin ilk ve tek Biyosfer rezerv alanı olan Camili havzası güzergahında yer alan Borçka Tabiat Parkı’na ulaşımda karayoluyla sağlanıyor. Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na gitmek için araç kiralayabilir ya da toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

BORÇKA’YA HANGİ ZAMANLARDA GİDİLİR?

Borçka'nın güzelliklerini ziyaretçilere sunan Borçka Tabiat Parkı, ilkbahar ve sonbahar aylarında renk cümbüşüyle adeta görsel bir Şölen sağlıyor. Yaz aylarında ise göl kenarında serinlemek isteyen kişilerin vazgeçilmez mekanı oluyor. Beyaz örtüsünü giymiş bir göl manzarası içinde kış aylarını tercih edebilirsiniz.

BORÇKA TABİAT PARKI'NDA NELER YAPILABİLİR?

Bu parkta göl kenarında yürüyüş fırsatını yakalayabilirken tabiatın tadını çıkarabilir aynı zamanda fotoğraf çekebilirsiniz. Gölde kano ve botlarla gezinti yapma fırsatını da kesinlikle değerlendirin. Tabiat Parkı'nda gezilecek pek çok farklı doğal alan bulunurken göletlerdeki balıklar, farklı ağaç türleri ile oluşan orman yapısı küçük şelaleler ve eşsiz manzaralar keyifli bir tecrübe sunuyor.

BORÇKA KARAGÖL TABİAT PARKI KONAKLAMA?

Bölgede farklı konaklama seçenekleri bulunurken ilçe merkezinde veya çevresinde oteller, pansiyonlar ve doğa evlerini tercih ederek konaklama fırsatını yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kamp yapmak isteyenler için de ziyaretçiler için belirlenmiş farklı kamp alanları bulunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cem Yılmaz'dan 'Seyirciye Sinirlenip Sahneyi Terk Etti' İddialarına Yanıt!
İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Fatih Portakal'ın canlı yayındaki muhalefet eleştirisi Ümit Özdağ'dan ilginç yanıt!
Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!