40 dakika boyunca hidrojen aracın oluşturduğu egzos gazı içinde koştu

Hyundai, hidrojen yakıtlı araçların havayı ne kadar kirlettiğini (veya kirletmediğini) göstermek için ilginç bir deney düzenledi.

Hyundai, hidrojen yakıtlı araçların havayı ne kadar kirlettiğini (veya kirletmediğini) göstermek için ilginç bir deney düzenledi.

İçi hava dolu bir balonun içine ünlü bir Olmpiyat atletini yerleştiren Hyundai, balonu hidrojen yakıtlı bir otomobilin egzosuna bağlayarak içeri sürekli egzos gazı pompaladı.

Atletin normal bir otomobil egosuzyla dolan baloncuk içinde sadece bir dakikadan az sürede zehirlenmesi beklenirdi. Ancak hidrojen egozosundan çıkan %99.9 saflığında oksijen sayesinde ve saf su sayeinde atlet koşu bandından uzun süre koşmaya devam edebildi.

Koreli otomotiv şirketi bu deneyi ile hidrojen yakıtının çevreyi kirletmeyen yapısını vurgularken, daha önce hiç yapılmamış şekilde, temiz enerji tüketen araçların önemini de göstermiş oldu.

Siz yine de eğer hidrojen yakıtlı bir otomobil alırsanız, bu deneyi evinizde yapmayın. Hyundai’nin İspanya’da yaptığı deneyin videosunu da aşağıda izleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!
YouTube'dan soğutacak yeni özellik: Artık kapalıyken bile reklam izleyeceğiz
WhatsApp'tan beklenen özellik: İnternetsiz dosya paylaşımı geliyor!
En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor!
Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!