40 yıllık ''İnsan Hakları Merkezi’ kapatıldı

AÜ Hukuk Fakültesi’nden akademisyen Kerem Altıparmak, İHM’nin kapatılmasına dair sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:"21 yıl önce kapısından ilk kez girdiğim, 40 yıl hizmet vermiş Türkiye akademisinin yüz akı...

AÜ Hukuk Fakültesi’nden akademisyen Kerem Altıparmak, İHM’nin kapatılmasına dair sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"21 yıl önce kapısından ilk kez girdiğim, 40 yıl hizmet vermiş Türkiye akademisinin yüz akı SBF İnsan Hakları Merkezi kapatıldı. Tabelasını kendi ellerimizle söktük. İnsan hakları mücadelemiz tabii ki bitmedi, her zaman doğruyu savunacağız!"

1978 yılından beri faaliyet yürüten İHM, 1980 yılında UNESCO’nun da desteğini almıştı. Kurulduğu günden bu yana paneller, seminerler, konferanslar, öğrenci etkinlikleri, eğitim araştırma faaliyetlerinin yanı sıra insan hakları konusunda dergi çalışmaları da yapıyordu.

Bu kararla birlikte, Türkiye’nin en eski insan hakları merkezi olan AÜ SBF İnsan Hakları Merkezi de kapatılırken; bugün merkezin son müdürü Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi  ve İnsan Hakları Hukukçusu Kerem Altıparmak, kapatılan merkezin tabelasını söktü.

Altıparmak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, tabelanın sökülmesi esnasındaki fotoğrafı paylaşarak, “21 yıl önce kapısından ilk kez girdiğim, 40 yıl hizmet vermiş Türkiye akademisinin yüz akı SBF İnsan Hakları Merkezi kapatıldı. Tabelasını kendi ellerimizle söktük. İnsan hakları mücadelemiz tabii ki bitmedi, her zaman doğruyu savunacağız!'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'ye çevrildi (2024 AYT, TYT, YDT sınav yerleri)
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?
Özel Okullarda "Hayalet" Öğrenci İddiaları!
Yaz tatili için geri sayım: Okullar ne zaman kapanacak, kaç gün kaldı? (2024 MEB tatil takvimi)