400 bin dolara sandalye

Sandalyenin yeni sahibinin adı açıklanmazken, Rowling’in sandalyeyi İskoçya’nın Edinburgh kentindeki dairesinde kullandığı ve hiçbir ücret ödemeden sahip olduğu belirtildi.BBC’nin haberine göre, üçüncü kez açık artırmaya...

Sandalyenin yeni sahibinin adı açıklanmazken, Rowling’in sandalyeyi İskoçya’nın Edinburgh kentindeki dairesinde kullandığı ve hiçbir ücret ödemeden sahip olduğu belirtildi.

BBC’nin haberine göre, üçüncü kez açık artırmaya çıkarılan sandalye ilk olarak yazar Rowling’in kurduğu vakfa para sağlamak için 2002 yılında açık artırmaya çıkarılmıştı.

Rowling sandalyenin üzerine, vakıf yararına açık artırmaya çıkarmadan önce “Güzel bulmazsın belki ama görünüşümle tartma beni'' ve “Harry Potter’ı bu iskemlede otururken yazdım'' satırlarını bırakmıştı.

Sandalyede ayrıca yazarın seride büyücülerin gazetesi olarak bilinen ''Baykuş Postası’ damgasını taşıyan bir mektup da bulunuyor.

Mektupta şu satırlar yer alıyor: “İskemlemin sevgili yeni sahibi, 1995 yılında birisi bana hepsi birbirinden farklı dört iskemle verdi. İçlerinde en rahatı buydu. İşte bu yüzden daktilomun karşısındaki sürekli yerini aldı ve ''Harry Potter ve Felsefe Taşı’ ile ''Harry Potter ve Sırlar Odası’nı yazarken bana destek oldu. Duygusal yanım iskemlenin gidişine üzülse de sırtım memnun.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"