41 ışık yılı uzaklıkta keşfedilen 55 Cancri e, Dünya'nın iki katı büyüklüğünde ve kalın bir atmosfere sahip. Ancak, atmosferindeki karbondioksit ve karbonmonoksit, yaşamı imkansız hale getiriyor. Bu keşif, potansiyel yaşam barındırabilecek diğer gezegenlerin varlığına dair umut veriyor.
41 ışık yılı uzaklıktaki bir Güneş sisteminde, Dünya'nın iki katı büyüklüğünde bir gezegen keşfedildi. Bilim insanları, gezegenin etrafını saran kalın bir atmosfer olduğunu da belirledi.
Keşfedilen gezegene "55 Cancri e" adı verildi ve 'süper Dünya' olarak sınıflandırıldı. Bu, Dünya'dan daha büyük ancak Neptün'den daha küçük olduğu anlamına geliyor.
Ancak yaşam için uygun olmadığı ortaya çıktı. 55 Cancri e'nin atmosferi karbondioksit ve karbon monoksit içeriyor, bu da gezegenin yüzey sıcaklığının oldukça yüksek olduğunu ve yaşamın varlığını imkansız hale getirdiğini gösteriyor. Kaynama sıcaklıkları 2 bin 300 santigrat dereceye kadar çıkabiliyor.
Gökbilimci Ian Crossfield, "Bu, muhtemelen bu gezegenin bir atmosfere sahip olduğuna dair şimdiye kadarki en sağlam kanıt" dedi.
Ancak bilim insanları, 55 Cancri e'nin keşfinin, kalın atmosfere sahip başka kayalık gezegenlerin de var olabileceğine dair umut verici bir işaret olduğunu söylüyor. Bu tür gezegenler, yaşamın var olması için daha uygun koşullara sahip olabilir.