45 ilde IŞİD'e operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, IŞİD'e yönelik 45 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 216 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Yakalananların örgüt içinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği ve finans sağladığı belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü IŞİD'e yönelik olarak 45 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 216 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, gelişmeyi sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı.

Yerlikaya’nın açıklamasında, "Yakalanan şüphelilerin, geçmişte örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdikleri ve örgüte finans sağladıkları ile ilgili olarak haklarında soruşturma başlatıldı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada yer alan iller şunlar: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Yozgat ve Yalova.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince DEAŞ terör örgütüne yönelik "GÜRZ-23" operasyonları düzenlendi.

Yerlikaya, "Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz!" şeklinde ifadelerle vurguladı. Ayrıca, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve bu operasyonları yürüten kahraman polislere teşekkür ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.