45 Yaşında emeklilik bitiyor! Ak Parti'den emeklilik yaşı ve maaşı hakkında açıklama

Kademeli emeklilik talepleri gündemdeyken, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 40'lı yaşlarda emekliliğin eleştirildiğini belirterek, "45-50’li yaşlarda emeklilik gelişmiş ülkelerde görülmez" dedi. Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise refah seviyesinin artacağını ifade etti.

EYT düzenlemesiyle milyonlarca kişi emekli olurken, bu durumun bütçeye getirdiği yük tartışma konusu olmuştu. Emeklilik sisteminde dengeleri bozan bu düzenleme, 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olan ve kademeli emeklilik bekleyen kişiler tarafından eleştirilmişti. 

23 yıldır çalışmasına rağmen emekli olamayan ve ortalama 9 bin prim günü bulunan pek çok kişi, "1 güne 17 yıl" çalışmak zorunda kalmaktan yakınıyor. Bu süreçte, AK Parti'den emeklilik yaşı ve maaş farklarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşları arasındaki farkların giderilmesine yönelik bir çalışmanın olduğunu belirterek, 2024-2025 yılları arasında maaş farklılıklarına dair adil düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. Ayrıca, emeklilik yaşına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, 50'li yaşlarda emekliliğin mümkün olmadığını ve daha adil bir sistem getirilmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise, 2025 bütçesi görüşmelerine dikkat çekerek, enflasyonu tek haneli rakamlara indirip refah seviyesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kademeli emeklilik bekleyenler ise yaş şartının sigorta giriş tarihine göre yeniden düzenlenmesini ve mevcut 58-60 yaş sınırlamasının kaldırılmasını talep ediyor. Bazıları ise çalışmaya devam etmek isterken, kademeli emeklilikle haklarının tanınmasını istiyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.