46 Bin Deprem Konutu İçin Kura Tarihi Belli Oldu!

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, depremzedelerin çadır ve konteynerlerde yaşadığı zorlukların çözümü için önemli bir adım attıklarını duyurdu. 1 Şubat'ta gerçekleşecek kura çekimiyle birlikte 41 bin şehir merkezi, 5 bin köy olmak üzere toplam 46 bin konutun sahipleri belirlenecek.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, vatandaşların bir yıldan fazla bir süredir çadır ve konteynerlerde yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Şehir merkezlerinde 41 bin, köylerde 5 bin olmak üzere toplamda 46 bin konut kura çekimi için hazır. Kura çekimi 1 Şubat'ta gerçekleşecek, ardından 6 Şubat'ta konutların anahtar teslimi başlayacak." açıklamasını yaptı. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü haftasında ise kaybedilen canları anma etkinliklerinin düzenleneceğini ifade etti.

"6 ŞUBAT'TA ANAHTAR TESLIMINE BAŞLAYACAĞIZ"

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, tamamlanan deprem konutları için gerçekleştirilecek kura çekimine dair açıklamalarda bulundu. Karaloğlu, "1 Şubat saat 16.00'da ilk kura törenini düzenleyeceğiz. Toplamda 46 bin konutumuz, 41 bini şehir merkezlerinde, 5 bini köylerde olmak üzere kura çekimine hazır durumda. Umuyoruz ki 1 Şubat'ta kura çekimini gerçekleştirecek ve 6 Şubat itibariyle de konutların anahtar teslimlerine başlayacağız" şeklinde konuştu.

Açıklamalarına devam eden Karaoğlu yaşanan sorunlara dikkat çekerken konuşmasında: "Vatandaşımız bir senedir önce çadırda sonra konteynerde epeyce sorun çekti" diyen Karaloğlu, "İnşallah bu gördüğünüz daire, binalarda parkıyla, bahçesiyle, yoluyla kendilerine yakışır bir şehir yaşantısına kavuşacaklar. Kardeşlerimiz inşallah kısa zamanda yeni yaşam alanlarında, kalıcı konutlarda yaşamına devam edecek" ifadelerine de yer verdi.

"HEP BIRLIKTE BIR ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞTIK"

Kura çekiminden önce bölgeyi gezerek açıklamalarda bulunan Karaloğlu, şunları söyledi:

"Hatay ve ilçelerini gezdik. Kahramanmaraş'a gelirken İslahiye ve Nurdağı ilçelerimizde kura çekeceğimiz konutlarda araştırmalarda bulunduk. Bugün de Kahramanmaraş valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve bölge müdürlerimizle özellikle konut alanlarında devam eden altyapıları yeniden gözden geçirdik. Sorunumuz var ise onların çözümüyle ilgili hep birlikte çözüm üretmeye çalıştık. Şimdi de yerinde bir inceleme yapıyoruz. Biz vatandaşa anahtarı verip de buraya gönderdiğimizde vatandaşımız bir sorunla karşılaşmasın, gelsin rahatlık içerisinde burada yaşamına devam etsin diye bir gayretimiz var."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cem Yılmaz'dan 'Seyirciye Sinirlenip Sahneyi Terk Etti' İddialarına Yanıt!
İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Fatih Portakal'ın canlı yayındaki muhalefet eleştirisi Ümit Özdağ'dan ilginç yanıt!
Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!