5.9'luk Deprem Yürekleri Ağza Getirdi: Uzman İsimden Endişe Verici Açıklama!

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan dikkat çekici bir değerlendirme geldi. Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu depremin 6 Şubat depremlerinin artçısı olmadığını vurgulayarak, önemli bilgiler paylaştı.

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, birçok kentte hissedilirken yürekleri ağza getirdi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu sarsıntıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, Malatya'daki depremin hasar verebilecek nitelikte olduğunu belirtti ve bu depremin 2023 yılındaki 6 Şubat sarsıntılarının devamı olmadığını vurguladı. "Bu deprem bağımsız bir olaydır. Doğu Anadolu Fay (DAF) ile Malatya fayı arasında, Kale bölgesine yakın bir noktada gerçekleşmiştir" şeklinde konuştu.

Ersoy, depremle ilgili daha fazla bilgi verirken, "Bu bölgede artçıların yanı sıra çok sayıda deprem meydana geldi, çünkü bu alan bir kavşak noktasıdır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu büyüklükteki bir depremin hasarlı binalara ve köy evlerine zarar verebileceğini de sözlerine ekledi. Depremin yaklaşık 20 saniye boyunca hissedildiğini ifade eden Ersoy, "Bu depremin artçıları olacaktır ve bunların büyüklükleri 5'e kadar çıkabilir. Bu nedenle dikkatli olmakta ve bir süre dışarıda kalmakta fayda var" diye uyarıda bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.