5 Bin 18 Sosyal Medya Paylaşımında Suç Unsuru Tespit Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında yapılan siber devriyelerle 5 bin 18 sosyal medya paylaşımında suç unsuru tespit edildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Eylül ile 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen siber devriyeler kapsamında 5 bin 18 sosyal medya hesabında suç unsuru bulunduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, devam eden siber devriye faaliyetlerinin toplumda sapkın düşünceleri yaymaya çalışanlara karşı kararlı bir mücadele sürdüreceğini vurguladı. "Sosyal medyada, başta yavrularımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu zehirlemeye çalışanlara acımayacağız," diyen Bakan Yerlikaya, siber devriyelerin 7/24 sürdürülerek suç önleyici faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

Siber devriyeler sonucu tespit edilen suç unsurlarının dağılımı ise dikkat çekti. 5 bin 18 paylaşımın 2 bin 705’i asayiş, 1,184’ü terör, 383’ü güvenlik, 84’ü siber suçlar, 95’i narkotik, 70’i kaçakçılık ve 497’si diğer suç türleri olarak belirlendi. Bu kapsamda, sosyal medya üzerindeki suç ve suç unsurlarının önlenmesi amacıyla daha etkin ve kapsamlı bir çalışma yürütülmesi planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.