5 Bin Liralık Emekli İkramiyesinde Beklenen Gelişme: Açıklama Yapıldı!

Türkiye'de ekonomik zorluklarla en çok mücadele eden grupların başında emekliler geliyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken, emekliler olası bir ikramiye ödemesi için umutlu bir bekleyiş içinde. Geçen yıl Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmişti.

Ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca emekli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na odaklanmış durumda. Geçen yıl emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyenin bu yıl da devam etmesini isteyen emekliler, giderek zorlaşan ekonomik koşullara dikkat çekiyor.

İKRAMİYE BEKLENTİSİ NE OLACAK?

Geçen yılki ikramiyenin Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir ödeme olduğu ve yalnızca bir kez verileceği ifade edilmişti. Ancak, tarih yaklaştıkça emekliler tekrar umutlanmaya başladı. Buna karşın, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış olması, bu yıl ikramiyenin verilmeyeceği yönünde bir algı oluşturuyor.

EMEKLİLER DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Tüm Emekliler Derneği Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, geçtiğimiz yılki 5 bin TL'lik ödemenin önemini vurgulayarak, bu uygulamanın sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Tokgöz, "Geçen yıl yapılan ödeme, birçok emeklinin kış aylarında ek bir gelirle geçinmesine yardımcı oldu. Bu ödemenin her yıl düzenli olarak verilmesini ve 'Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi' adı altında her yıl bir maaş tutarında yapılmasını talep ediyoruz. Bu, emeklilerin Cumhuriyet Bayramı’nı daha coşkuyla kutlamalarına katkı sağlayacaktır" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.