5 bin liraya Ramazan menüsü insanları şaşırttı!

11 ayın sultanı Ramazan'ın başlamasına az bir süre kala orucunu restoranlarda açmak isteyenler ancak kapısından geçecek... 2023'te İstanbul'daki restoranlarda kişi başı 300 ila 400 lira arasında olan iftar menüleri bu sene 500 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor.

RAMAZAN'A SAYILI GÜNLER KALA, RESTORANLAR VE LOKANTALAR IFTAR MENÜLERINI BELIRLEMEYE BAŞLADI. İFTARIYELIK, ÇORBA, ARA SICAK, ANA YEMEK VE TATLI GIBI BILEŞENLERDEN OLUŞAN MENÜLERDE GEÇEN SENEYE GÖRE FIYATLARIN EN AZ IKI KAT ARTTIĞI GÖRÜLÜYOR.

MENU FİYATLARI 5 İLE 4 BİN TL ARASINDA
 

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, geçen yıl 900 TL olan iftar menülerinin bu yıl 2.500 TL'ye kadar çıktığını belirtti. Bingöl, fiyatların yaklaşık olarak %100 artış gösterdiğini ifade ederken, bu yıl menülerin 4.000 TL ile 5.000 TL arasında değişebileceğini öngörüyor. Restoran ve lokantaların yüksek fiyatlarına ilişkin gelen şikayetlerin arttığını vurgulayan Bingöl, bu yıl fiyat artışının %100'ün altında olmasını beklemediğini dile getirdi.

Müşteriler ise artan fiyatlar nedeniyle endişe duyduklarını ve birçoğunun evde iftar açmanın daha ekonomik olduğunu belirtiyor. Gıda ürünlerinde özellikle kırmızı et fiyatlarında yaşanan artışın, menülerin zamlanmasının temel nedeni olarak gösteriliyor. Müşteriler, denetimlerin artırılmasını ve fiyatların kontrol altına alınmasını talep ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Antalya'daki Teleferik Kazasında Yeni Gelişme: 19 Kişi İçin Soruşturma Genişletildi
Bakanlık Açıkladı: Evlilik Kredisinde Kritik Gün! Bugün Başlıyor!
Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı
İBB, Ali Selim Metli'nin isteğini yerine getirdi
Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de