5 gün ücretsiz olacak: Bakanlık duyurdu, yarın başlayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Seyahatsever" projesi çerçevesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlar, 5 gün boyunca ücretsiz konaklama imkanı sağlayacak.

2024 GSB Seyahatsever projesi, 18-30 yaş aralığındaki bireyler için tasarlanmış olup, başvuruların yarından itibaren başlayıp 25 Ağustos'a kadar devam edeceği duyuruldu. Proje, deprem bölgeleri hariç olmak üzere belirli illerde bulunan 1 kız ve 1 erkek yurdunda hizmet verecek. Yurtlarda konaklamak isteyenler için belirlenecek şartlar başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte detaylı olarak açıklanacak.

NASIL BAŞVURU YAPILIYOR?

Proje kapsamında ücretsiz olarak yurtlarda 5 gün konaklamak isteyenlerin, rezervasyon yapacakları yurda en az bir gün öncesinden 444 0 472 (ALO GSB) numarasını arayarak isim, soyisim ve T.C. kimlik numaralarıyla başvurmaları gerekmektedir. Başvuru süreciyle ilgili detaylar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan yönergeler doğrultusunda yapılacaktır.

EMEKLİLER İÇİN DE ÜCRETSİZ OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yürütülecek olan ücretsiz konaklama projesi kapsamında emeklilere yönelik tesislerin kullanımının sağlanacağını duyurmuştu.

Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tesislerini emeklilere ücretsiz olarak açma kararı aldıklarını belirtti. Bu adımın, emeklilerin yaz aylarında konaklama ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçladığı ifade edildi.

REZERVASYON NASIL YAPILACAK?

Konuyla ilgili çalışmaların başladığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik ücretsiz tatil projesinde geçen yıl gençler için uygulanan 'Seyahatsever Projesi' modelinin benimseneceğini açıkladı.

​​​​​​​

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik ücretsiz tatil projesi çalışmalarının başladığını belirtti. Işıkhan, geçen yıl gençler için başlatılan 'Seyahatsever Projesi' modelinin emekliler için de benimseneceğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.