5 milyona yakın Narin paylaşımının yüzde 38’i bot hesap çıktı!

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 8 Eylül'de bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin ile ilgili sosyal medyada 4.7 milyon tweet atıldığını ve bunların %76'sının provokatif olduğunu açıkladı.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine 8 Eylül sabahı ulaşıldı. Arama çalışmaları kaybolduğu günden itibaren kesintisiz sürdü ve Narin’in bedeni köye 2 kilometre mesafedeki dere yatağında bulundu. Otopsi işlemlerinin ardından, Narin’in cenazesi bulunduğu köyde defnedildi.

Narin’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir paylaşımda bulundu. Yerlikaya, 21 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Narin ile ilgili X platformunda 15 ayrı etikette toplam 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldığını belirtti. Bu paylaşımların 1 milyon 302 bin 209 hesabın yüzde 38,2’sinin yani 498 bin 713’ünün bot hesaplara ait olduğunu açıkladı.

Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bu içeriklerin %76’sının provokatif amaçlı ve olumsuz olduğu tespit edildi. Sosyal medya üzerinden algı operasyonları yürüten ve halkı yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgiler yayanlarla mücadele etmeye devam ediyoruz. 

Unutulmamalıdır ki; Milletimizi derinden üzen bu cinayetin aydınlatılması için adli süreç sürmektedir. Devletimiz, ilgili tüm kurumlarıyla konunun aydınlatılması için büyük bir hassasiyetle çalışmaktadır. 

İçişleri Bakanlığı olarak olayın takipçisiyiz ve olmaya devam edeceğiz. Narin kızımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.