50 bin toplu iğne ile hayat bulan tablolar

Bodrum''da kalem gibi kullandığı toplu iğnelerle resim yapan ve bir tabloda en az 50 bin toplu iğneye yer veren sanatçı Tuncay Yurtsever, ilginç eserleriyle dikkati çekiyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'nde doğayla iç içe bir yaşam sürdüren emekli sanatçı Tuncay Yurtsever'in içerisinde farklı deniz ürünleri, çakıl taşı ve toplu iğne tablolarını sergilediği evi müzeyi andırıyor.

Denize sıfır evinin sahilinde toplu iğneyle resim yapmaya başlayan Yurtsever, radyoda çalan eski şarkılar eşliğinde keyifle sanatını icra ediyor.

Yaklaşık 13 yıldır toplu iğneyle bu şekilde resim yapan sanatçı, şimdiye kadar 73 tabloda 750 kilodan fazla toplu iğne kullandığı ve bir tablonun 3-4 ayda tamamladığını ifade ediyor.

Tablolarını görmek için yerli yabancı turistlerin yanı sıra çok fazla öğrencinin de evine geldiğini belirten Yurtsever, oyalanmak için başladığı hobisini geliştirip dünya çapında adını duyurmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"SATMIYORUM, MÜZELERE HEDİYE EDİYORUM"

"Koleksiyoncular satın almak istiyor ancak ben satmıyorum. Müzelere hediye ediyorum. Hediye ettikçe de bakanlık ve devletten destek görüyorum."

"EN AZ 50 BİN İĞNE KULLANIYORUM"

Toplu iğneden yaptığı Zeki Müren portresini Zeki Müren Müzesine hediye ettiğini belirten Yurtsever, şöyle konuştu:

"Toplu iğneden Zeki Müren portresini müzeye hediye ettim. Bodrum ve Muğla'daki özel müzelere ve üniversitelere portreler hediye ediyorum. Bu konuda da takdir topluyorum. Beni hep cesaretlendiriyorlar. Şu ana kadar 73 tablom var. Bunlarda en az 50 bin toplu iğne kullanıyorum. Tablolarımızı kesinlikle çizmeden yapıyorum. Bir ressam fırçasını alırken, ben toplu iğne alıyorum ve tuvale batırıyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!
Eğil’in kültür ve turizm altyapısının güçlendirilmesi büyük zirve yaşatacak!
Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!