50 yıllık kargo devi iflas tehlikesiyle karşı karşıya: Çalışanlar işsiz kalma endişesi yaşıyor!

Almanya'da yarım asırdır faaliyet gösteren ve yüzlerce şubesi bulunan Instafreight Kargo Şirketi, iflas başvurusunda bulundu. Bu dev şirketin binlerce çalışanı, işsiz kalma korkusu yaşıyor.

Koronavirüs pandemisinden sonra birçok şirket, büyük küçük demeden, ciddi mali sorunlarla karşı karşıya kaldı. Birçoğu konkordato ilan ederken, bazıları iflas etti. Bu süreçte binlerce çalışan işsiz kaldı.

Son olarak, büyük bir kargo şirketi iflas başvurusunda bulundu. Almanya'da 50 yıldır faaliyet gösteren ve müşteri memnuniyeti ile tanınan Instafreight Kargo Şirketi, mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

Yüzlerce şubesi bulunan bu kargo şirketindeki çalışanlar, geleceklerinin belirsizliği karşısında endişe içinde. Bir yetkili, yeniden yapılanma sürecinin olumlu sonuçlanmasını umduklarını belirtti.

Instafreight'in kurucusu Philipp Ortwein, iflasın ana nedeninin aşırı borçlanma olduğunu ifade etti. Ayrıca, mevcut finansman turu sırasında potansiyel bir yatırımcının geri çekilmesinin de iflas başvurusunda önemli bir rol oynadığını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.