56 Yıllık Uçak Kazasında Gizem Aydınlandı! 4 Ceset Yarım Asır Sonra Ortaya Çıktı!

1968'de kaybolan Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçağın akıbeti yıllarca sır olarak kaldı. Son yıllarda uçakta bulunan 8 kişinin kalıntıları ortaya çıkarken, şimdi de 4 askerin daha cesedine ulaşıldı. İşte detaylar...

Hindistan, yıllardır gizemini koruyan bir uçak kazasında önemli bir gelişme ile sarsıldı. Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait AN-12 uçağı, 7 Şubat 1968'de Himalayalar'da kaybolmuştu. Uçakla ilgili ilk ipuçları, 2003'te Güney Dakka Buzulu'nda bir dağcının insan kalıntıları bulmasıyla ortaya çıktı. Kalıntıların, uçuşta bulunan Hint Ordusu askeri Sepoy Beli Ram'a ait olduğu belirlendi.

2007'de üç ceset daha bulundu. Ardından, 21 Temmuz 2018'de Chandrabhaga-13 zirvesindeki dağcılar, bir ceset daha keşfetti. 11 Temmuz 2018'de ise uçağın enkazına ve bir askerin kalıntılarına ulaşıldığı bildirildi. Son olarak, 18 Ağustos 2019'daki arama kurtarma operasyonunun ardından, Hindistan Ordusu'na bağlı ekipler 29 Eylül 2024'te dört askerin cesedini daha buldu. Bu cesetlerden üçünün Malkhan Singh, Sepoy Narayan Singh ve Craftsman Thomas Cheriyan'a ait olduğu tespit edildi. Olay, Hindistan'da büyük yankı uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.