57 ilde “Narkoçelik-41” operasyonu: Operasyonlarda 644 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 57 ilde düzenlenen "NARKOÇELİK-41" operasyonlarında 967 kg uyuşturucu ve 5,8 milyon hap ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonlarda 644 uyuşturucu taciri gözaltına alınırken, İstanbul, Gaziantep ve İzmir gibi illerde önemli miktarda uyuşturucu madde yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 57 ilde gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-41" operasyonlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya, bu operasyonların uyuşturucu tacirleri ve sokak satıcılarına yönelik olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizi bu zararlılardan temizlemeye kararlıyız" dedi.

Gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 967 kg uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu hafta yapılan operasyonlarda, 644 zehir taciri ve sokak satıcısı gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya'nın aktardığı bilgilere göre, Aksaray'dan İzmir'e, Gaziantep'ten İstanbul'a kadar uzanan çeşitli illerde 4 bin 127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeği ile koordineli operasyonlar düzenlendi. Özellikle İstanbul, Gaziantep, İzmir, Adana, Diyarbakır, Osmaniye, Trabzon, Sakarya, Şırnak, Şanlıurfa, Bingöl, Konya, Samsun ve Tekirdağ illerinde büyük miktarlarda uyuşturucu ele geçirildi ve çok sayıda şüpheli tutuklandı.

İstanbul'da gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, 2 milyon 272 bin 332 adet uyuşturucu hap ve 334 kg metamfetamin ele geçirildi, bu operasyonlarda 33 sokak satıcısı yakalandı. Gaziantep ve İzmir'deki operasyonlarda da yüz binlerce uyuşturucu hap ve onlarca kilogram metamfetamin ile skunk bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.