59 yaş altına uygulanabilecek aşı, 65 yaş üstü vatandaşlara nasıl yapılacak?

Fahrettin Koca'nın koronavirüs aşısının ilk aşamada 65 yaş üstü yurttaşlara yapılacağını açıklaması akıllara aşının faz çalışmalarında 59 yaş altındaki bireylere uygulandığına ilişkin haberleri getirdi.

 

Koronavirüs aşısı gündemiyle toplanan Bilim Kurulu snrası yapılan açıklamada aşılamanın dört aşamada yapılacağı ve ilk aşamada sağlık çalışanları ile 65 yaş üstü vatandaşların aşılanacağı belirtildi.

59 YAŞ ALTINA YAPILABİLİYOR HABERLERİ ÇIKMIŞTI

Bilim Kurulu'nun söz konusu açıklamaları geçtiğimiz günlerde Çin'den sipariş edilen CoronaVac aşısı ile çıkan haberleri akıllara getirdi.  Geçtiğimiz günlerde, aşıya ilişkin konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, aşının faz çalışmalarında 59 yaş altındaki bireylere uygulandığını belirterek "Firma 59 yaş üstüne yönelik bir çözüm bulana kadar bu aşı, bu gruba uygulanmayacaktır." demişti. Tıp dergisi Lancet'te yayınlanan bir makalede ise aşının güvenli olduğu belirtilirken iki CoronaVac dozunun 18-59 yaş aralığındaki yetişkinlerde iyi tolere edildiği ve orta derecede bağışıklık oluşturduğu ifade edilmişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
Hastanelerde randevu sorunu
Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!