6 aydır direnen Makro/Uyum işçileri kazandı!

Nakliyat İş Sendikası önderliğinde 6 aydır gasp edilen tazminat hakları için direnen Makro/Uyum Market işçileri sonunda kazandı. Migros, işçilere haklarını ödedi.

Makro ve Uyum Marketler Migros’a satıldıktan sonra işten atılarak tazminat hakları gasp edilen Makro/Uyum Market işçileri 6 ay önce Nakliyat İş Sendikası önderliğinde Real Market direnişçileriyle birlikte başlattıkları direnişlerinde zaferi elde etti.

Migros, defalarca işçilere alacaklarının ödeneceği sözünü vermiş ancak sözlerini tutmadığı için işçiler direnişlerine ve Migros içlerine kadar girerek yaptıkları eylemlerine devam etmişlerdi. En sonunda Migros, direnişe daha fazla dayanamayarak işçilerin haklarını ödemeyi kabul etti. Bugün itibariyle işçilerin alacakları banka hesaplarına ödenmeye başladı.

Ancak Makro/Uyum işçileri birlikte aylardır direndilkleri Real Market işçileri için mücadeleye devam etme kararı aldı. İşçiler adına yapılan basın açıklamasında, “Her türlü baskıya, güvenlik tehdidine, gözaltı tehdidine, gözaltına, muhatap almak istememelerine, bize verilen sözlerin tutulmasına, eylem kırıcılığına rağmen nasıl başarıya ulaşıldığını ve muhatap aldırtıldığını öğrendik ve öğrettik.  Bu onurlu mücadelede,başta Nakliyat_iş Sendikası Başkanımız Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Mehrali Yücadağ, Erdal Kopal, Hakan Arslan, Sendika avukatlarımız ve diğer üyelerine, ortak sınıf mücadelesi verdiğimiz yaklaşık 17 aydır direnen Real direnişçisi arkadaşlarımıza, bize destek veren basın emekçilerine, halkımıza ve aylardır mücadele eden Makro /Uyum işçisi arkadaşlarıma çok teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
Şanlıurfa'da DEM Parti bürosuna silahlı saldırı