6 bin kişilik gemi karantinaya alındı! Aralarında Türkler de var

Çin'in Vuhan kentinde tespit edilen ve dünyanın farklı ülkelerinde de görülmeye başlanan koronavirüsü, sebebiyle İtalya'da 6 bin kişilik...

Çin'in Vuhan kentinde tespit edilen ve dünyanın farklı ülkelerinde de görülmeye başlanan koronavirüsü, sebebiyle İtalya'da 6 bin kişilik cruise gemisi karantinaya alındı.

Akdeniz'de kruvaziyerde seyahat eden Çinli çiftte görülen yüksek ateş sebebiyle gemi, İtalya'nın Civitavvechia kenti limanına demirledi. Gemide yaklaşık 6 bin kişi olduğu ve yolculardan 30'unun Türk olduğu öğrenildi.Gemide çalışan personelle birlikte 7 bin kişi olduğu belirtiliyor.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, 6 bin yolcusu olduğu belirtilen Costa Crociere şirketine ait kruvaziyer, Çinli bir çiftte tespit edilen yüksek ateş nedeniyle ülkenin batısındaki Civitavecchia Limanı'na demir attı.

Çinli çift, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) şüphesiyle önce geminin revirinde tedavi altına alındı, ardından tetkikler için Roma'daki Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsüne götürüldü.

Tedbir amacıyla Çinli çiftin odası ve bu odaya yakın yolcuların odası boşaltılarak karantinaya alındı.

Gemide, 751 Çinli yolcunun bulunduğu bilgisi aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı