6 kişilik ilana 3 bin 813 başvuru

Adıyaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 6 kişilik iş ilanına 3 bin 813 kişi başvurdu. CHP’li Tutdere “Türkiye uçtu’ diyenler bu tabloya bakıp utansın” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Adıyaman Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’nde, 6 kişilik erkek temizlik kadrosu açıldı. İŞKUR üzerinden alınacak temizlik görevlisi kadrosuna, 5 günde 3 bin 813 kişi başvurdu. İşe alınacak 6 kişi 15 Eylül’de Ankara’da çekilecek kura ile belli olacak.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’den “Türkiye uçtu’ diyenler, ‘Adıyaman ekonomisi büyüdü’ diyenler bu tabloya baksınlar ve utansınlar” tepkisi geldi.

Adıyaman İŞKUR önünde açıklama yapan Tutdere, şunları kaydetti:

Evet, Adıyaman genç işsizlikte rekor üstüne rekorlar kırıyor. Adıyaman’ın dört bir yanında, gittiğimiz her yerde üniversite mezunu genç işsizlerle karşılaşıyoruz ve iş bulamadıklarından yakınan geçlerimizle karşılaşıyoruz. En son, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere 6 erkek işçi kadrosu için Adıyaman’da toplamda 3 bin 813 kişi başvurdu ve bunlardan bin 70 kişi üniversite mezunu. Bin 70 tane üniversite mezunu, Adıyaman’da 6 kişilik temizlik işçisi kadrosuna başvuru yaptı. Bu tablo, aslında hem Adıyaman’ı hem Türkiye’deki gençlerimizin durumu bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Türkiye’nin dört bir yanında gençlerimiz işsiz. Gençlerimiz, iktidardan ve hükümetten açıkça yeni istihdam alanları bekliyorlar. Yeni iş alanları bekliyorlar ve çalışmak için enerjilerini, güçlerini bu milletin hizmetine sunmak için imkan bekliyorlar. Bu biraz önce açıkladığım rakamlar, Türkiye’nin ve Adıyaman’ımızın içler acısı fotoğrafını, tablosunu ortaya koymaktadır. ‘Türkiye uçtu’ diyenler, ‘Adıyaman ekonomisi büyüdü’ diyenler bu tabloya baksınlar ve utansınlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
ABD Piyasalarında Karışık Seyir: Fed'den Faiz Sinyali, Şirket Gelirleri Değerlendirildi
ABD İşgücü Piyasasında Mart Ayında Beklenmedik Daralma: Açık İşlerde Ciddi Azalma