6 Şubat'ta 35 Kişiye Mezar Olmuştu, Ezgi Apartmanı'nın Bilirkişi Heyetine Suç Duyurusu

Kahramanmaraş’taki Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili rapor, tutuksuz müteahhit ve yaşamını yitiren mühendis dışında sanıklara kusur atfetmiyor. Tepkiler üzerine bilirkişi heyeti, bazı dosyalardan çekildi. Davanın 4’üncü duruşması 4 Ekim’de yapılacak.

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ta yıkılan ve 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili 2'si tutuklu, 2'si firari 5 sanığın yargılandığı Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine Prof. Dr. Turgay Coşgun, Prof. Dr. Mücteba Uysal, Prof. Dr. Barış Sayın, Doç. Dr. Cihan Öser ve Hakkı Ekşi hazırladıkları raporu, mahkemeye gönderdi.

Raporda, kesildiği öne sürülen kolonun binanın yıkılmasında etkisi olmadığı belirtildi ve tutuksuz müteahhit Yakup Aktaş ile 12 yıl önce hayatını kaybeden statik proje müellifi inşaat yüksek mühendisi Kemal Türkarslan'ın asli kusurlu olarak gösterildiği ortaya çıktı. Diğer sanıklara ise herhangi bir kusur atfedilmedi. Bu durum, Ezgi Apartmanı'nda yakınlarını kaybedenler ve kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Ayrıca, bilirkişi heyetinin, 19 deprem dosyasından da çekildiği ve hakkında linç kampanyaları başlatıldığı belirtiliyor. Avukatlar, bu durumu hukuk garabeti olarak nitelendirerek raporun dosyadaki delillerle örtüşmediğini savunuyorlar. Dosyadaki belgeler ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin raporu ile bilirkişi raporu arasında büyük farklılıklar olduğu belirtiliyor.

Ezgi Apartmanı avukatlarından Rezan Epözdemir, bilirkişi heyetinin hazırladığı rapora tepki gösterdi ve bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Heyetin, dosyadan çekilme dilekçesi vermemesine rağmen diğer dosyalardan çekildiği bilgisi de ortaya çıktı.

Ezgi Apartmanı davası, 2'si tutuklu, 2’si firari 5 sanığın yargılandığı bir dava olarak devam ediyor. Pastane işletmecileri firari Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı'nın 'Olası kastla kasten öldürme ve yaralama' suçlarından, fenni mesul Mehmet Tekin ve müteahhit Yakup Aktaş'ın ise 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan yargılandığı davaya, 4 Ekim'de görülecek 4'üncü duruşma ile devam edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.