6 Yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan Yusuf Ziya Gümüşel’e Cübbeli Ahmet sahip çıktı

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, kızı H.K.G.'yi cinsel istismara maruz bıraktığı gerekçesiyle 18 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Kadir İstekli ise toplamda 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DAVANIN ARKA PLANI  


Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel ve eşi Fatma Gümüşel, kızları H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli'nin ‘dini nikah’ adı altında cinsel istismarına maruz bıraktıkları iddiasıyla yargılanmıştı. İlk duruşmalarda ceza alan çift, İstinaf Mahkemesi tarafından bu cezaların az bulunması sebebiyle itirazda bulundu. İstinaf’ın kararı sonrası, davanın yeniden görülmesine karar verildi. Bu süreç, kamuoyunda geniş yankı buldu ve konuyla ilgili tartışmalar alevlendi.

YENİ KARAR


Yeniden görülen davada, mahkeme Yusuf Ziya Gümüşel’e 18 yıl 9 ay hapis cezası verirken, Kadir İstekli’ye ise çocuğun nitelikli cinsel istismarından 21 yıl ve zincirleme cinsel saldırı suçundan 15 yıl olmak üzere toplamda 36 yıl hapis cezası verdi. Mahkemenin bu kararı, hem mağdurun haklarını koruma açısından hem de toplumsal adaletin sağlanması açısından önem taşıdı.

CÜBBELİ AHMET'İN AÇIKLAMALARI


Bu gelişmeler üzerine Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Gümüşel’e verilen cezanın İslam’a ve Kur’an’a muhalif olduğunu öne sürdü. Cübbeli Ahmet, Gümüşel'in sağlık durumunun kötüleştiğini, geçen gün bayılıp düştüğünü ve ciddi yaralanmalar yaşadığını belirtti. Gümüşel’in suçsuz olduğuna inandığını vurgulayan Cübbeli Ahmet, "18 yıl 9 ay cezânın revâ görülmesi İslâm’a ve Kur’ân şerî’atine muhâlif bir yaptırımdır" dedi. 

Ayrıca, bu cezanın Türkiye'nin üzerine büyük bir musibet çökeceğini iddia eden Cübbeli Ahmet, birçok suçlu ve teröristin serbest dolaştığına dikkat çekerek, Gümüşel'e yönelik muamelenin haksız olduğunu savundu. "Bir iftiraya kurban giden Yusuf Hocaefendi’ye reva görülen bu muamele, korkarım üzerimize büyük bir musibetin çökmesine sebep olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu olay, toplumda çocuk istismarı ve dini liderlerin sorumlulukları üzerine derin bir tartışma başlattı. Gelişmeler, kamuoyunun dikkatini bir kez daha bu kritik meseleye çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.