6 yaşındaki çocuk gelin davasında yeni karar: Sanıklar yeniden yargılanacak

Altı yaşındaki H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıkların cezalarının usul ve esas yönünden bozulmasına karar verdi. Dosya, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanacak.

Altı yaşındaki H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında yeni bir gelişme yaşandı. 23 Ekim 2023 tarihinde açıklanan kararda, sanıklar Kadir İstekli'ye 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl ve Fatıma Gümüşel'e 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti. Ancak, kararın ardından mağdurun avukatı, sanıkların avukatı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve Cumhuriyet savcısı dosyayı istinafa taşıdı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, sanık Kadir İstekli'nin çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismar suçu ile eşe karşı nitelikli cinsel saldırı suçu olmak üzere iki ayrı suçtan cezalandırılması gerektiği belirlendi. Ancak, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı tespit edildi.

Ayrıca, mağdur H.K.G.'nin anne ve babası olan Fatıma Gümüşel ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkında verilen hapis cezalarında, anne ve baba olmaları sebebiyle yasal düzenlemelere göre artırım yapılması gerektiği ifade edildi. Bu nedenle, Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi dosyanın usul ve esas yönünden bozulmasına karar verdi. Sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Japonya Türkiye'yi uyardı: THY'de bir Rolex çetesi kurmuşlar!
Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 20 İlde Operasyonlarla 366 Şüpheli Yakalandı!
Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!